Onze website in het Nederlands bekijken View our website in English

Stethoscoop Wie zijn wij

Foto

J.W.A. van Willigen, huisarts

Als huisarts stel ik me graag even voor. Ik ben in Haren (Gn) geboren, de middelbare school en de universiteit heb ik in Groningen gevolgd. Na het artsexamen in 1994 heb ik als arts eerst gewerkt op de interne intensive care van het UMCG. Vervolgens werkte ik daar op de longafdeling. Gezien mijn chirurgische interesse ben ik daarna op de chirurgische afdeling gaan werken. Het meeste werk deed ik op de afdeling traumatologie, maar ook op de afdeling vaatchirurgie en oncologie heb ik geruime tijd gewerkt. In Engeland heb ik als arts op de afdeling orthopedie van het ziekenhuis in Bangor (Wales) vooral ervaring opgedaan in het opereren. Naast het klinische werk heb ik als arts gewerkt op de KKP (kortdurende klinische psychiatrie) aan de Hereweg eveneens te Groningen om ervaring op te doen in de psychiatrie. Daarna ben ik de huisartsenopleiding gaan volgen. In 1999 behaalde ik mijn huisartsenbevoegdheid. Van het jaar 2000 tot 2004 heb ik in Heerenveen een kleine praktijk gehad in combinatie met twee grote asielzoekerscentra, die van Heerenveen en Wolvega. Vanwege het veranderde asielbeleid gingen deze centra sluiten. Hoewel mijn gewone praktijk in Heerenveen hard groeide ging mijn voorkeur toch uit naar een praktijk in Groningen.

In januari 2004 nam ik de praktijk van collega Schut over. Hij had zijn praktijk gevestigd aan de Hereweg. Ik betrok toen het huidige pand aan de Radesingel. Naast het werk als huisarts, werk ik momenteel aan de geneeskundefaculteit. Als coach begeleid ik een aantal eerstejaarsstudenten en als docent geef ik les aan co-assistenten op het KTC (klinisch trainingscentrum).

Het werk als huisarts doe ik met veel plezier. Naast het vaak intensieve contact met een zeer diverse groep mensen, vind ik het medisch inhoudelijke erg boeiend. Ik ervaar mijn werk als verantwoordelijk, immers mijn beoordelingen en beslissingen kunnen verregaande gevolgen voor mijn patiënten hebben. In mijn werk word ik vooral gedreven door de behoefte mensen werkelijk te ontmoeten en hun te helpen in hun problemen.

Naast mijn werk is muziek mijn grote hobby. Ik ben betrokken bij het organiseren van de orgelconcerten in de Martinikerk alhier. Tevens maak ik veel Cd-opnamen van goede musici. Zelf speel ik piano en orgel. Daarnaast fotografeer ik regelmatig en ben ik graag in de natuur. In die natuur ben ik vaak met de boot maar ook wel met mijn racefiets. In de alpen ben ik regelmatig; ‘s winters door daar te skiën en in de zomer door daar bergen te beklimmen.

.